Wednesday, February 13, 2013

Roteste sacul

In prezent nu te poti angaja in unele institutii publice daca nu ai o experienta de minim 5 ani de lucru la stat.
Un exemplu in acest sens este Ministerul Agriculturii.

As schimba regula cu: nu ai voie sa lucrezi in acele institutii mai mult de 5 ani. Nu cred ca experienta "alesilor" nostri, mai ales a politicienilor care coordoneaza administratia, ii obliga sa fie mai buni la ceea ce fac, iar rotatia cred ca este buna.

Un coleg dintr-o multinationala imi spunea o pilda interesanta: Un om rotea un sac intr-o gara in asteptarea trenului, iar cineva il intreaba: De ce rotesti nene sacul? Transport niste soareci in acest sac, iar daca nu-i agit un pic, incep sa roada sacul...

Un cercetator chiar a demonstrat printr-un studiu efectuat intr-o zona din China ca "migratia creierelor" nu afecteaza economic sau social o comunitate, fiindca tineri bine pregatiti si cu dorinta de a invata si evolua preiau in cel mai scurt timp provocarile si respectivele taskuri si continua progresul.

Da, stiu ca este o propunere SF, dar astfel am avea ocazia sa integram in campul de munca acei tineri trimisi in cele mai prestigioase universitati, pe banii statului, sa invete sa faca administratie.


Am adaugat o poza de Michael Cordez pentru a creste vizibilitatea acestui articol :) Nu are nicio legatura cu articolul, fiindca foarte rar cei care s-au catarat pe scara ierarhica in institutiile publice sunt atat de "slabi". Dupa cum le zice si Scooter: "Its nice to be importantbut its more important to be nice" :)

No comments: