Friday, May 10, 2013

5 carti pentru o schimbare reala in firma ta

Iata cinci carti pe care le consider interesante si utile. Informatiile din aceste carti le consider inca actuale pentru actionarii sau managerii care doresc sa schimbe cu adevarat directia in care se indreapta compania lor si modul in care aceasta opereaza:

  1. All the Right Moves: A Guide to Crafting Breakthrough Strategy - Constantinos C. Markides
  2. The 80/20 Principle: The Secret to Achieving More with Less - Richard Koch
  3. Why Employees Don't Do What They're Supposed To and What You Can Do About It - Ferdinand Fournies
  4. Every Business Is a Growth Business: How Your Company Can Prosper Year After Year - Ram Charan & Noel Tichy
  5. Profitable Growth Is Everyone's Business: 10 Tools You Can Use Monday Morning - Ram Charan
Sa angajeze un consultant de top care sa arate cum trebuie aplicat principiul MECE al companiei de consultanta McKinsey nu isi permite oricine, dar cititul si aplicatul acestor informatii din cartile de mai sus cred se justifica si pot reprezenta un punct de pornire, care sa inspire si sa sugereze directia corecta.

Ca exemplu, iata chiar si numai cuprinsul uneia dintre carti (Why Employees Don't Do What They're Supposed To and What You Can Do About It), care poate functiona ca un checklist pentru orice manager:

PS. Cred ca putini consultanti vor intelege afacerea in care lucrezi mai bine decat tine si daca vei utiliza uneltele lor pentru analizarea si optimizarea business-ului, cred ca timpul tau are sa devina mai valoros, iar sansele tale de succes mai mari.




No comments: